• Index •     • Hevoset •     • Kasvatit •     • Yhteys •    

Spotted: Charlie

Ei vielä meriittejä
Nimi Spotted: Charlie alias Charlie, Sakke Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
Syntymäaika, ikä 02.10.2015, 6 vuotta Täytti 3 vuotta 02.01.2016
Väri ja merkit ruunikonkirjava (tobiano) (Ee/Aa/nT) Säkäkorkeus 173 cm
Omistaja, kotitalli funfunHey (VRL-09146), Chillo Rekisterinumero VH16-031-0568
Kasvattaja Milla Suursalo, Suomi evm Koulutus ko. HeC, re. 160 cm
estepainotteinen, stat.

Luonne

Lyhyesti. Charlie on melko kuriton ja villi sielu, mutta tilanteen niin vaatiessa ori osaa myös käyttäytyä. Kaikki uudet ihmiset ori kyllä varmasti kokeilee läpi, mutta ajan kanssa Charlie kyllä oppii olemaan kukkoilematta.

Hoitotoimenpiteet. Charlie on onneksi erittäin seurallinen hepo, se tulee varmasti ihan kaikkia katselijoita tarhansa portille vastaan. Ja tutuimpia tullaan ihan höristen ja hölkällä vastaan! Oriin saa siis helposti tarhasta kiinni. Taluttaessa Charlie osaa kyllä käyttäytyä, kunhan oriille on tehty kaapin paikka selväksi. Charlieta saa kuskata ketjunarulla, jos siltä tuntuu ja se onkin ihan kätevä apuväline, kun tällainen 170-senttinen ori päättää kurittomuuttaan hypätä pystyyn. Kunhan Charlie on oppinut kunnioittamaan tiettyä ihmistä, ei ori sen jälkeen enää tohdi kokeilla uusia temppuja, vaan tulee narun perässä kuin vanha ruuna. Tallissa Charlie käyttäytyy kuitenkin esimerkillisen hyvin. Ori seisoo paikallaan kuin tatti niin kauan, kuin tarve on. Charlien uskaltaa antaa pikkulastenkin hoidettavaksi, se ei kyllä tee yhtäkään virheliikettä ketjuissa ollessaan. Saa koskea korviin, letittää harjaa, harjata mistä vaan. Kaviotkin nousevat nätisti ja myös pysyvät ylhäällä niin pitkään kuin pitää. Pesupaikkakin on Charlielle ihan ookoo, hieman se vastustelee sinne taluttaessa, mutta pikku köydenvedon jälkeen ori suostuu kävelemään pesupaikalle ongelmitta. Charlien saa kastella päästä varpaisiin, kunhan päätä pestessä muistaa antaa oriin juoda letkusta hetken aikaa. Charliella on sellainen hassu tapa, jos ori ei saa leikkiä ja juoda letkusta hetken aikaa ennen pään pesua, ei päätä varmasti saa pestyä helpolla. Mutta pikku huikat ja kappas, ei mitään ongelmaa! Ja kuten voikin jo arvata, ei varustaminenkaan tuota suurta päänvaivaa. Charlie on erittäin siisti varustettava, suitset ori ottaa melkein itsestään ja satulaakin laittaessa ori vain hieman luimistaa korviaan. Kaikenlaiset suojat on myös helppo laittaa, Charlie kun ei liikahdakaan kiinni ollessaan.

Ratsastus. Matka kentälle on yhtä lennokas, kuin muutkin talutusmatkat. Charlie muistaa kokeilla tallin ovella pään heilautuksella, että saiko tässä nyt riekkua edes vähäsen. Nopea muistutus palauttaa oriin kyllä maan pinnalle ja matka jatkuu loppujen lopuksi ihan rauhassa. Selkään noustessa Charlie liikehtii aina vähäsen, mutta se on oriille toistaiseksi sallittu, koska se ei häiritse selkään kiipeilyä. Charlie on alusta asti erittäin energinen hevonen ja sen kyllä huomaa. Käynti on erittäin matkaavoittavaa ja nopeatempoista. Ihme kyllä, Charlie malttaa kuitenkin kävellä aina niin kauan kuin käsketään. Se ei yritä ehdottaa ravia, vaan kävelee reippaasti niin löysin ohjin kuin tuntumankin kanssa. Charlien kanssa käynti on ehdottomasti vaikein työstettävä askellaji sen nopeatempoisuuden takia. Charlie kun tahtoo olla melko rautakanki ainakin aluksi, se ei juuri taivu alun käyntityöskentelyssä. Ravissa sen sijaan oriin tahti rauhoittuu ja se alkaa käyttää itseään paremmin. Charlien kanssa ei kyllä tarvita raippaa missään vaiheessa, vaan pelkät ääni- ja pohjeavut toimivat todella hyvin. Laukassa Charlie kuumuu herkästi, mutta rauhallisella ratsastuksella ori kyllä malttaa mielensä. Laukassa kiemuroiden vääntely on hieman vaativampaa, mutta onnistuvat kyllä pienten pidätteiden avulla. Esteet ovat - kuten arvata saattaa - Charlien kryptoniitti. Kun ori näkee esteen, sen silmiin syttyy todellinen palo ja kuski saa tosissaan työstää pidätteitä, jotta ne menevät läpi. Oriilla onkin pakko käyttää esteillä pelhamia, kun sileällä työskennellessä toimii pelkkä kolmipala. Esteen koolla ei ole väliä Charlielle, iso taikka pieni niin yli mennään! Ja vauhdilla! Charlie on onneksi herkkä jaloistaan ja ensimmäisen pudotuksen jälkeen toista ei yleensä kuulukaan, kun ori alkaa varoa jalkojaan. Ratsastaja saa lähinnä keskittyä kyydissä pysymiseen ja vauhdin rajoittamiseen, ori kyllä osaa itse aika hyvin hakea ponnistuspaikkansa. Maastossa Charlie malttaa rauhoittua ihmeen hyvin, vaikka laukkapätkällä ori hieman syttyykin uudelleen. Maastokävelyt ovat hyvää lihasjumppaa muuten melko jäykälle hevoselle, ja niitä harrastetaankin Charlien kanssa hyvin usein.

Matkustaminen. Charlie on jostain syystä melko levoton matkustaja. Jo autoon kiipeäminen tapahtuu sellaisella ryminällä, että heikoimpia hirvittää. Ori kuitenkin kiipeää autoon kyselemättä, mutta se loikkii lastaussillan laidalta toiselle ja hytkyy vielä kyydissäkin puolelta toiselle. Matkustaminenkin on äänekästä, ori kun tuntuu ihan loivassakin mutkassa lentävän seinään. Aina kun Charlie on kyydissä, on ajettava todella rauhassa ja varattava aikaa matkalle. Paikan päällä Charlie esittää hienon loikan lastaussillalta alas ja alkaa metsästää paikallisia neitokaisia. Ori on todella kova juttelemaan ja unohtaa toisinaan, että narun päässäkin on joku. Charlie huutelee kaikille vastaantulijoille ja tammojen luokse ori saattaa jopa ryykätä. Silloin ketjunaru on taas paikallaan. Varustaminen on aika levoton tapahtuma, joka kannattaakin suorittaa mahdollisimman nopeasti. Kun ratsastaja on saatu selkään, Charlie palaa työmoodiin ja lopettaa hirnahtelun. Itse kisasuoritus on Charlielle sama asia, kuin kotitreenikin. Sillä erolla, että kisoissa ori saa ansaitsemansa yleisön.


Sukutaulu

Suvun pituus 0 sukupolvea
i. Charleston II

hann, rn (Ee/Aa), 175 cm

ii. Your Lord

hann, rn, 174 cm

iii. King Charles

hann, rn, 170 cm

iie. Royal Kind

hann, rnkrj, 172 cm

ie. Fierce Queen

hann, rt, 174 cm

iei. Hurricane King

hann, rt, 173 cm

iee. Lonesom Lady

hann, rt, 168 cm

e. Serena of Gossip

fwb, mkrj (EE/aa/nT), 175 cm

ei. Dr. William

fwb, m, 170 cm

eii. Phillipson

fwb, rn, 171 cm

eie. Dont Dr. Me

fwb, m, 172 cm

ee. Lillian Celia

fwb, mrkj, 166 cm

eei. Sir Richard

hann, m, 170 cm

eee. Miss CeCe

fwb, mkrj, 165 cm

Sukuselvitys

SUKARI TÄHÄN


Jälkeläiset

skp. Varsan Nimi - s. 00.00.0000
(isä tai emä)


Päiväkirja

PÄIVÄKIRJA TÄNNE


Kisakalenteri

ERJ
Charlie on kilpaillut 160 cm -luokissa 0 sijoitusta
PÄIVÄ kutsu 160 cm 0/00


Webdesign © Shady
Kuvat © funfunHey, ellei toisin mainita!